Choose language  
Hjemmeside
Bønnertider for Nord-Norge
Undervisning
Nettbutikk
Video
Veiviser til Alnor
Fakta om Tromsø
Fotogalleri
Kontakt
Om Alnor
Menykart
Nyhetsmail
Barn og ungdom
Islamske artikler-historier
Mer om Islam
Bli medlem
Gratis bøker og porto
Hadj og umrah
Qibla Locator
Flash
Khutba bank
Ukens artikkel

 

Da jeg vokste opp så leste dere den stygge andungen for meg, og i mange år trodde jeg at det var meg. Over lang tid lærte dere meg at jeg bare var en dårlig kopi av gjennomsnittsmennesket.
 

Jeg klarte ikke å løpe like fort, eller løfte like mye. Jeg tjente ikke like mye penger og jeg gråt for ofte. Jeg vokste opp i en mannsverden hvor jeg ikke hørte til.


Og når jeg ikke kunne være han, så ønsket jeg å behage han. Jeg sminket meg og brukte deres korte skjørt. Jeg ga mitt liv, min kropp, og min ære for å være vakker. Jeg visste at uansett hva jeg gjorde, så var jeg bare verdig i den grad at jeg kunne behage min mester. Livet mitt besto av å være på forsiden av Cosmo og jeg ga dere kroppen min så dere kunne selge den.

Jeg var en slave, men dere lærte meg at jeg var fri. Jeg var et objekt, men dere sverget på at det var suksess. Dere lærte meg at meningen med livet mitt var å være på utstilling, å tiltrekke, og å være vakker for menn. Dere fikk meg til å tro at kroppen min ble skapt for å reklamere for bilene deres og dere oppdro meg til å tro at jeg var en stygg andunge. Men dere løy.


Islam sier at jeg er en svane. Jeg er annerledes, og det er sånn det skal være. Kroppen og sjelen min ble skapt for noe mer. Gud sier i Koranen: Dere mennesker, Vi har skapt dere som mann og kvinne og gjort dere til folk og stammer, slik at dere må kjenne hverandre. Den mest ansette av dere i Guds øyne er den mest gudfryktige. Gud vet, er vel underrettet. (49:13)


Jeg er æret, men det er ikke av mitt forhold til menn. Min verdi som kvinne er ikke målt etter mitt midjemål, eller hvor mange menn som liker meg. Mitt menneskeverd måles etter en mer avansert vekt; en vekt av rettskaffenhet og gudsfrykt. Til tross for hva motebladene sier, er min mening med livet mer inspirerende enn bare å se bra ut for menn.


Gud sier at jeg skal dekke meg til, skjule min skjønnhet og si til verden at jeg ikke er her for å behage menn med kroppen min, jeg er her for å behage Gud. Gud løfter kvinnekroppens stolthet ved å befale at den respekteres og dekkes, og den vises bare til de som fortjener det; til mannen jeg gifter meg med.


Til de som ønsker «å frigjøre» meg, har jeg bare en ting å si: «Takk, men nei takk.»

Jeg er ikke her for å være på utstilling og kroppen min er ikke til offentlig forbruk. Jeg vil ikke reduseres til et objekt, eller et par bein for å selge sko. Jeg er en sjel, et sinn og Guds tjener. Min verdi defineres av skjønnheten til min sjel, mitt hjerte og min moralske karater. Jeg tilber derfor ikke deres skjønnhetsstandarder og jeg underkaster meg ikke deres motesans. Min underkastelse er for noe høyere.

Min tildekking viser min tro, istedenfor min skjønnhet. Mitt menneskeverd defineres av mitt forhold til Gud, ikke mitt utseende. Jeg dekker det som ikke er relevant og når dere ser på meg, ser dere ikke en kropp. Dere ser meg for det jeg er, Skaperens tjener.


Som en muslimsk kvinne, er jeg frigjort fra en slags stille fangenskap. Jeg står ikke til ansvar for Guds slaver på jorden. Jeg står til ansvar for deres Konge.

Skrevet av Yasmin Mogahed

Oversatt av Siv Samira Kofoed

Kilde

 

 vBulletin tracker

  

  

  

   Gratis E-bøker

  

    Koranresitasjoner

     Om islam

    Lær arabisk

 

 

 

 

 

 
 
 
Copyright © 2007 Alnor Senter. Alle rettigheter forbeholdt.